Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-04@07:43:39 GMT

◄ جاذبه های شهر گرگان را بیشتر بشناسیم

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۰۸۳۳۷

◄ جاذبه های شهر گرگان را بیشتر بشناسیم

تین نیوز

 مردم مهربان و مهمان‌نواز گرگان با خدمات و امکانات مناسب اوقات خوش و خاطره‌انگیزی را برای گردشگران می‌سازند. تنوع اقلیم این منطقه شامل کوه، جنگل و مرتع، جلگه و دشت، صحرا و شوره‌زار، دریا و خلیج، رودخانه و تالاب و زمین زراعی می‌شود. از جمله کوه‌های معروف و مهمی که در منطقه کوهپایه‌ای شهر گرگان قرار گرفته، می‌توان به شاه کوه و شاهوار اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نظر موقعیت جغرافیایی شهر گرگان در طول جغرافیایی ۲۶/۵۴ و عرض جغرافیایی ۵۰ / ۳۶ قرار دارد. استان گلستان از جنوب با سمنان و از شرق با خراسان شمالی و با مازندران از غرب همسایه و هم مرز است. این استان همچنین دارای ۹۸ روستا و ۲ بخش مرکزی و ۴ شهر مختلف بوده و از جاذبه های طبیعی و دیدنی بسیاری برخوردار است.

اگر علاقه مند به خرید ویلا در استان گلستان هستید، به سایت دیوار سری بزنید و آگهی های متنوع آن را بررسی کنید.

تاریخچه شهر گرگان

گرگان دارای پیشینه تاریخی طولانی است. بنا بر گفته‌های مورخان عده‌ای از مهاجران اقوام آریایی بعد از ورود به ایران منطقه هیرکانی، یا گرگان امروز را برای سکونت خود برگزیدند. بر اساس شواهد تاریخی موجود، سابقه سکونت ۶۰۰۰ ساله در این منطقه در بسیاری از شواهد تاریخی کشورمان مشهود است. تا سال ۱۳۱۶ خورشیدی، نام اولیه و قدیمی این شهر استرآباد بوده و در طی سال های طولانی به عنوان یکی از مراکز شکوفایی فرهنگی حکومت صفویان محسوب می‌شده است. در این دوره نام دارالمومنین را برای این منطقه در نظر گرفتند. در دی ماه سال ۱۳۱۱ شمسی به دستور رضا شاه پهلوی نام گرگان امروزی بر روی این دشت سرسبز گذاشته شد. این نام از ریشه عربی کلمه جرجان گرفته شده و علت آن سرسبزی و آبادی دائمی این دشت بوده است. شهر گرگان یا همان استرآباد قدیم پس از تلاش های مداوم بعد از ۶۰ سال در نهایت در نیمه دوم سال ۱۳۷۶ به صورت رسمی به عنوان یکی از شهرستان های استان گلستان شناخته شد. مردم گرگان کاملا به زبان فارسی و لهجه‌ ترکیب شده‌ای از لهجه‌های گرگانی اصیل، سیستانی، مازندرانی و ترکمنی سخن می‌گویند. بافت شهر گرگان در دورانی که به استرآباد شهرت داشت، از ۵ دروازه برخوردار بود که شیوه باز شدن هر یک از این دروازه‌ها به جهت مخالف از جهت‌های یکدیگر بوده است. بر اساس روایت‌ها، آقا محمدخان قاجار در این شهر به دنیا آمده است. به همین خاطر نگاه ویژه‌ای به شهر تاریخی محل تولدش داشته تا جایی که با دستور و نظارت مستقیم خود آقا محمد خان دیوار باروی تخریب شده این شهر توسط نادرشاه افشار، مجددا بازسازی و تعمیر شد. بافت تاریخی گرگان به عنوان یکی از آثار ملی کشور ایران در سال ۱۳۱۰ شمسی به ثبت فهرست میراث ملی ایران رسیده است.

معرفی دیدنی های شهر گرگان جنگل ناهارخوران

جنگل ناهارخوران از معروف‌ترین جاذبه‌های شهر گرگان بوده که اغلب گردشگران این شهر را با آن می‌شناسند.  جنگل ناهارخوران از زیباترین جنگل‌های ایران به شمار می‌آید. قدمت این منطقه جنگلی هیرکانی، به عصر ژوراسیک، یعنی ۴۰ میلیون سال قبل می‌رسد. ناهارخوران زیبا با درختانی بلند و انبوه حدود ۱۷۰ کیلومتر مساحت دارد. این جنگل در جنوب این شهر و در فاصله‌ای نزدیک به ۴ کیلومتری آن قرار دارد.  در کنار این جنگل سرسبز، می‌توان کافه‌ها، رستوران‌ها، هتل‌ها و بسیاری از امکانات گردشگری این شهر را از نزدیک دید و اقامتی راحت را در کنار زیبایی‌های این شهر داشت. گشت و گذار در این جنگل با هوای مطبوعش به خاطره‌ای شیرین از بهار و البته خاطره‌ای فراموش‌نشدنی از پاییز طلایی بدل می‌شود.

پارک جنگلی النگدره

از دلفریب‌ترین جاهای دیدنی گرگان، پارک جنگلی النگدره است که زیبایی خود را در تمام فصل‌های سال حفظ می‌کند. اما بیش‌تر محبوبیت این پارک به پاییزهای رویایی‌اش است. این مکان دیدنی در نزدیکی جنگل ناهارخوران و در ۵ کیلومتری جنوب غربی شهر گرگان قرار دارد. النگدره هوای مطبوعی دارد و در تابستان کاهش دمایی در حد و حدود ۱۰ درجه را احساس خواهید کرد. در کنار این پارک جنگلی زیبا، رودخانه‌ای به نام قلاشی قرار دارد، که سه چشمه در کنارش جای خوش کرده‌اند. همچنین مانند جنگل ناهارخوران، امکانات رفاهی و گردشگری زیادی برای رفاه مسافران در این منطقه فراهم شده و قطعاً با دیدن درختان زیبای توسکا، افرا، بلوط، بید و..... خاطره‌ای بی‌نظیر از منظره‌ای طبیعی در ذهنتان جای خواهد گرفت.

روستا و آبشار زیارت

روستای زیارت یکی از مناطق ییلاقی و خوش‌آب‌وهوا در مجاورت شهر گرگان است. این روستا در هزاران سال پیش، از بزرگ‌ترین و معروف‌ترین عبادتگاه‌ها و زیارتگاه‌های بوداییان به شمار می‌آمده است. به همین دلیل مردم برای زیارت از سرتاسر قاره آسیا به این منطقه سفر می‌کردند. در حاشیه روستای زیارت چشمه آب‌گرم و آبشاری زیبا همنام با روستا نیز وجود دارد که دیدن آنها خالی از لطف نیست. از ویژگی‌های روستای زیبا و دیدنی زیارت  می‌توان به آثار باقی‌مانده از شهر سوخته که قدمت آن به هزاران سال قبل باز می‌گردد، اشاره کرد. مسیر دسترسی به روستای زیارت با وجود رستوران‌ها، کافه‌‌ها و کیوسک‌‌های کنار جاده، خود یکی از جاذبه‌های این روستا است.

دریاچه توشن

روستای توشن در النگدره که در ۵ کیلومتری جنوب شهرستان گرگان واقع شده و از جاهای دیدنی گرگان به شمار می‌آید. سادگی دلفریبی که در گوشه‌به‌گوشه‌ی آن مشهود است، خاصیت روستای توشن به حساب می‌آید. در این روستا دریاچه‌ای واقع شده به همین نام با تصویر زیبایی که از طبیعت بکر پیش رویتان می‌گذارد. دریاچه توشن در احاطه جنگلی زیبا و سرسبز با درختانی تنومند قرار دارد که مسبب آب‌وهوای خوب اطراف دریاچه می‌شود. زلالی آب در آغوش سرسبزی درختان، ماهیگیری، قدم زدن اطراف دریاچه، برپایی کمپ در نزدیکی آن، همگی باعث جذب طبیعت‌گردان و گردشگران به این دریاچه می‌شود.

آبشار لوه

آبشار و جنگل لوه در همجواری جنگل‌های گلستان که از معروف‌ترین جنگل‌ها و مناطق گردشگری گرگان قرار گرفته است. جنگل لوه را بی‌شک می‌توان جزء یکی از زیباترین جنگل‌های تمام ایران دانست. در دل همین جنگل، چندین آبشار کوچک و بزرگ از دل کوه می‌جوشند و در حوضچه‌های زیبایی می‌ریزند. آبشار لوه از صخره‌هایی که به صورت طبقه طبقه روی هم قرار دارند فرو می‌ریزد و صحنه‌ای زیبا و به یاد ماندنی به وجود می‌آورد. این آبشار در پاییز از جاهای دیدنی بسیار پرطرفدار گرگان محسوب می‌شود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: گرگان گردشگری گلستان جاذبه های گرگان جنگل ناهارخوران شهر گرگان جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۸۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واشنگتن پست : طرح صلح خاورمیانه بایدن توهم است تا واقعیت/ طرح نتانیاهو برای غزه شامل جنگ بیشتر است/ اعراب طرف گفت و گویی در تل آویو ندارند

به گزارش جماران، آیا طرح صلح جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده برای خاورمیانه می تواند ره به جایی ببرد؟ واشنگتن پست در نوشتاری تحلیلی در این باره از این طرح باعنوان متوهمانه نام برده و می نویسد : توهمات پشت طرح بایدن برای صلح خاورمیانه چیست؟  در ظاهر، چشم انداز بزرگ جو بایدن برای خاورمیانه بسیار منطقی است؛ اسرائیل، متحد آمریکا و بهره‌مند از میلیاردها دلار کمک نظامی این کشور، ترس از امنیت منطقه‌ای خود را از طریق مجموعه‌ای آشکار از ائتلاف‌ها با برخی از همسایگان عرب خود فرونشانده است. آن کشورهای عربی که عمدتاً توسط پادشاهان سنی اداره می‌شوند، سود حاصل از این معامله را  با روابط نزدیک‌تر با کشوری که به‌خاطر بخش فناوری و صنایع دفاعی پیشرفته‌اش شناخته می‌شود، به دست خواهند آورد. در چنین شرایطی، ایران که با هر سه طرف این معامله رابطه پر اما و اگری دارد گرفتار اتحاد و ائتلاف آنها خواهدشد.

این دیدگاه کم و بیش همان مفهومی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا را در هنگام ایجاد توافقنامه آبراهام  - توافقات عادی سازی بین اسرائیل و دو پادشاهی عربی (امارات متحده عربی و بحرین) – سرخوش کرده و رئیس جمهور پیشین از آن با عنوان دستاوردهایی برای صلح منطقه یاد کرد.

اما مشکلی که امیدهای بایدن برای صلح خاورمیانه را از بین برد، همان مشکلی است که ترامپ نتوانست به آن رسیدگی کند: رابطه بین اسرائیلی ها و فلسطینی ها.

ترامپ و متحدانش سعی کردند مسئله فلسطینی ها و فقدان یک کشور قابل دوام و نداشتن حقوقی مشابه با میلیون ها اسرائیلی در میان آنها  را به اصطلاح زیر قالی کرده و از دیده پنهان کنند.  پادشاهان خلیج فارس که از سالها روند شکست صلح خسته شده بودند و تهدید ایران را هم جدی تر می دیدند تا حدودی به چارچوب تعیین شده از سوی آمریکا ملزم و متعهد شدند.

جو بایدن روی کار آمد و تصمیم گرفت تا پا جای پای ترامپ بگذارد و پس از اینکه ترامپ هدیه سیاسی به جناح راست اسرائیل داد، جانشین او چند امتیاز نمادین به فلسطینی ها داد.  تا تابستان 2023، صحبت از عادی سازی روابط سعودی-اسرائیل در خاورمیانه سر و صدای زیادی داشت.

سپس 7 اکتبر فرا رسید، زمانی که گروه حماس با حمله بی سابقه و مرگباری به جنوب سرزمین های اشغالی حمله کرد . تاکنون در جنگ غزه بیش از 34000 فلسطینی - که بسیاری از آنها زن و کودک بودند - توسط نیروهای اسرائیلی کشته شده اند( به شهادت رسیده اند).

 این جنگ وضعیت ناآرام موجود در منطقه را در هم شکست. ایالات متحده، همراه با شرکای اروپایی و عرب خود، همگی اذعان دارند که روند رو به مرگ برای دستیابی به یک کشور فلسطینی باید احیا شود، حتی در شرایطی که آنها برای توقف فوری خصومت ها و آزادی اسیران باقی مانده در اسارت حماس تلاش می کنند. اما بین امیدهای بایدن و واقعیت‌های موجود شکافی وجود دارد. ایالات متحده همچنان توافق اسرائیل و عربستان را محور یک توافق سیاسی گسترده تر می داند که راه را برای بازسازی غزه و همچنین ظهور یک کشور فلسطینی هموار می کند.

تلفات تکان دهنده در غزه، تعامل دولت های عربی با اسرائیلی ها را بدون اولویت دادن به نگرانی های فلسطینی ها، تبدیل به کاری غیرممکن کرده است. به نظر نمی رسد که هیچ کس در ساختار سیاسی اسرائیل  از متحدان راست افراطی نخست وزیر جناح راست بنیامین نتانیاهو گرفته تا رقبای اصلی او در اپوزیسیون میانه روتر به نظر مایل به بررسی مسئله حق تعیین سرنوشت یا حقوق فلسطینیان باشد.

یک ستون نویس روزنامه اسرائیلی هاآرتص، اخیرا در این باره نوشته است: «اسرائیل توجهی به اصل ماجرا نمی کند. در حال حاضر مقام های اسرائیلی نه تمایلی برای تصمیم گیری های استراتژیک در قبال این مسئله فلسطین دارند و نه البته ابزار آن را در دست دارند. همه چیز تاکتیکی است. اسرائیل در سه جبهه دچار خشم موجه، ناامیدی و بن بست شده است: در غزه علیه حماس. در لبنان در مقابل حزب الله؛ و در دایره بیرونی، علیه ایران.»

خشم قابل توجیهی از طرف شرکای عرب در معامله احتمالی با اسرائیل نیز وجود دارد. وزیر امور خارجه اردن، روز یکشنبه در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض پایتخت عربستان سعودی، با اشاره به ادامه مخالفت اسرائیل با حل و فصل مسائل گفت: «چالشی که ما داریم این است که در حال حاضر شریکی در اسرائیل در مورد هر گونه صحبت در مورد تشکیل کشور فلسطین نداریم.»

شاهزاده فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، این نگرانی‌ها را تکرار کرد و گفت که تعهد اسرائیل به راه‌حل تشکیل دو کشور، به هر ماموریتی برای برقراری صلح در منطقه اعتبار بیشتری می بخشد. او ادامه داد : اگر همه ما موافقیم که دولت فلسطین و  دادن حقوق فلسطینیان  راه حلی است که همه ما به آن نیازمند هستیم پس همه ما باید تصمیم بگیریم که  تمام منابع خود را برای تحقق آن سرمایه گذاری کنیم.

مشکل اینجاست که اسرائیلی ها موافق نیستند. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، در هفتمین سفر خود به منطقه از زمان آغاز جنگ، به اسرائیل خواهد رفت و یک بار دیگر با نتانیاهو سرکش روبرو خواهد شد. در ریاض، بلینکن اصل مشکل را تایید کرد: «من فکر می‌کنم واضح است که در غیاب یک افق سیاسی واقعی برای فلسطینی‌ها، داشتن یک برنامه منسجم برای خود غزه، اگر نگوییم غیرممکن، بسیار سخت‌تر خواهد بود.»

طرح نتانیاهو برای غزه شامل جنگ بیشتر است. روز سه‌شنبه، او به  فشارهای داخلی و بین‌المللی در برابر حمله گسترده اسرائیل به رفح، شهر جنوبی غزه که محل زندگی بیش از یک میلیون آواره فلسطینی است، هیچ اهمیتی نداد. نتانیاهو در دیدار با نمایندگان خانواده‌های گروگان‌ها و قربانیان  گفت: «ما وارد رفح می‌شویم و گردان‌های حماس را با یا بدون توافق در آنجا نابود می‌کنیم تا به پیروزی کامل برسیم.»

در ریاض، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که مقر آن در کرانه باختری است، گفت: اگر نتانیاهو به راه خود ادامه دهد، بزرگترین فاجعه در تاریخ مردم فلسطین رخ خواهد داد. ایالات متحده تنها کشوری است که می تواند اسرائیل را از ارتکاب این جنایت باز دارد. حتی در صورت حمله به رفح، مشخص نیست که نتانیاهو به اهداف استراتژیک اعلام شده خود دست یابد. کارشناسان معتقدند که ظرفیت‌های نظامی حماس تنزل یافته، اما به سختی از بین رفته است. در همین حال غزه نابود و ویران شده است.

ژان پیر فیلیو، مورخ سیاسی در این باره می گوید: لشکرکشی اسرائیل به نوار غزه ، پتانسیل این منطقه به عنوان محلی برای زندگی را کاملا از میان برده است.   این تلی از ویرانه‌ها که نفرت فقط در آن رشد می کند ، زمینه‌ی حاصلخیز برای احیای اسلام‌گرایی مسلحانه خواهد بود.

دیگر خبرها

  • سقوط مرگبار عکاس ۴۰ ساله از ارتفاعات جنگل ابر شاهرود
  • استاد موسیقی شمال خراسان را بهتر بشناسیم
  • واشنگتن پست : طرح صلح خاورمیانه بایدن توهم است تا واقعیت/ طرح نتانیاهو برای غزه شامل جنگ بیشتر است/ اعراب طرف گفت و گویی در تل آویو ندارند
  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان
  • دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد
  • تخریب ساختمان‌ در منطقه جنگلی توسکستان گرگان
  • باید برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه ریال را به رسمیت بشناسیم
  • الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر
  • شهید حسین اسکندرلو را بیشتر بشناسیم
  • فیلم/ گشت و گذار پلنگ در جنگل‌ ساری