Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، هرچند جاذبه‌های طبیعی و تاریخی گلستان بی‌شمار است، اما یکی از منحصربه‌فردترین این جاذبه‌ها به وجود پارک‌های جنگلی ناهارخوران و النگدره برمی‌گردد، پارک‌هایی که به سبب داشتن یک سپر فشرده از درختان انجیلی در فصل پاییز به منطقه رویایی تبدیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مناطق طیف گسترده‌ای از برگ‌های نارنجی، زرد، قرمز، جگری، حنایی و صورتی، چشم انداز‌های بدیع خلق کرده که گویا هنرمندی چیره دست این مناظر رنگی را نقاشی کرده است.

در سال‌های اخیر مدیران شهری گرگان با اتکا به این ویژگی و تلاش برای رساندن گرگان به یک مقصد گردشگری، جشنواره «پاییز هزار رنگ» را طراحی و پیاده سازی کردند؛ موضوعی که قرار بود به محلی برای جذب گردشگران و ایجاد تحول در مسیر گردشگری تبدیل شود، اما به یک مراسم تکراری با برنامه‌های ساده بدل شده و حتی جاذبه خاصی برای بومیان شهر هم نداشته است.

یک دهه از آغاز جشنواره پاییز هزار رنگ گرگان می‌گذرد و با وجود هزینه‌های چند صد میلیونی در سنوات گذشته و دعوت از خوانندگان و مجریان مطرح کشور، اما بازخورد مناسبی را شاهد نبوده‌ایم.

اگر مدیریت شهری گرگان قصد تبدیل گرگان به مقصد گردشگری را دارد باید ضمن بهره گیری از نظر نخبگان و کارشناسان، در اجرای جشنواره پاییز هزاررنگ بازنگری کرده و طرحی نوین و کاربردی ترسیم کند تا با استمرار آن در سال‌های آتی، توفیقاتی برای جذب گردشگر فراهم شود.

با توجه به رویکرد جدید شهردار گرگان مبنی بر مدیریت منابع مالی و تلاش برای تحقق بودجه، امید است اعضای شورای شهر و مدیران شهر گرگان برنامه‌هایی را برای این جشنواره طراحی کنند که با حداقل منابع مالی، جذب حداکثری گردشگر اتفاق بیفتد.


ناهارخوران برند گردشگری گرگان است


یک کارشناس گردشگری در این خصوص گفت: با وجود آنکه گلستان و گرگان تفرجگاه‌های متعددی مانند روستای زیارت، امامزاده رنگو، خانه‌ها و مدارس علمیه تاریخی مختلف دارد، اما منطقه گردشگری ناهارخوران و النگدره در سالیان دور تاکنون به عنوان مهم‌ترین منطقه تفرجگاهی گرگان شناخته می‌شود و به زبان ساده‌تر ناهارخوران برند اصلی گردشگری گرگان در کشور است.


فاطمه زمانی افزود: النگدره و ناهارخوران، به سبب وجود درختان انجیلی، حدود چهار ماه از سال زیبایی منحصر به فردی یافته و در آن چشم انداز‌های بدیع خلق می‌شود.

او گفت: قرار گرفتن گرگان در مسیر ارتباطی تهران و مشهدالرضا، سبب شده تا سالانه بیش از ۱۰ میلیون نفر از این شهر عبور کنند که اگر ما بتوانیم این ویژگی خاص ناهارخوران و النگدره را به اهالی کشور معرفی کنیم، می‌توانیم زمینه ماندگاری بیشتر مسافران عبوری را فراهم کنیم.

زمانی با بیان اینکه مدیران شهری باید از نیرو‌های خلاق در این زمینه استفاده کنند، افزود: همان‌طور که گلابگیری در کاشان و یا جشن بهار نارنج در برخی از شهر‌ها مطرح است، می‌توانیم با برندسازی، علاوه بر ثبت این رویداد، زمینه جذب گردشگر را فراهم کنیم.

او تاکید کرد: علاوه بر تبلیغات گسترده در سطح کشور و معرفی جاذبه‌ها، وجود زیرساخت‌هایی مانند دسترسی به آب، سرویس بهداشتی، فروشگاه، نمازخانه و ایجاد دیگر زیرساخت‌ها همانند مراکز اقامتی و غیره، تحقق این امر را ممکن می‌کند.


تنوع رنگی برگ‌های انجیلی


یک کارشناس جنگلداری هم در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: جنگل‌های هیرکانی در گلستان به ویژه در گرگان از گونه‌های متعددی از انواع درختان و درختچه‌ها شکل گرفته که از آن جمله می‌توان به درخت انجیلی یا درخت آهن اشاره کرد.

قاسم آذریان افزود: درختان انجیلی غالباً در جنگل‌های جلگه‌ای و زیر حد دامنه رشد و نمو کرده که در گرگان رویشگاه اصلی این درخت در منطقه ناهارخوران و پارک جنگلی النگدره متمرکز است.

اواضافه کرد: پارک جنگلی ناهارخوران به سبب برخورداری از هزاران اصله درخت انجیلی در فصل پاییز به یکی از زیباترین جنگل‌های کشور تبدیل می‌شود.

آذریان گفت: درختان انجیلی علاوه بر دارا بودن جنس سخت چوب یک ویژگی شاخص دارند و آن تنوع در رنگ بندی برگ‌ها است.

او ادامه داد: برگ درختان انجیلی از نظر فرم، اندازه و رنگ طیف گسترده‌ای داشته و برخلاف سایر درختان در پاییز طیف رنگی مختلفی پیدا می‌کند که به واسطه رنگدانه‌های تجمع یافته در سطح برگ متغیر است.



جشنواره در ۳ بخش برگزار می‌شود


رئیس کمیسیون گردشگری و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر گرگان در خصوص جشنواره پاییز هزاررنگ به خبرنگار مهر گفت: جشنواره پاییز هزار رنگ در سه بخش فرهنگی و هنری، ورزشی و گردشگری برگزار خواهد شد.
علی اکبر بصیرنیا با بیان اینکه زمان اجرای جشنواره از پنج آذر -روز گرگان- تا ۱۲ آذر است، افزود: در کنار برگزاری جشنواره، همایش «فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه مدیریت شهری» را برگزار که در آن بسته‌های سرمایه گذاری همچون تله کابین، شهربازی (هتل، چرخ و فلک، سالن سرپوشیده و غیره) ارائه می‌شود.

او گفت: در حوزه فرهنگی و هنری، جشنواره عکس پاییزه و جشنواره فیلم یک دقیقه‌ای و در حوزه ورزشی مسابقات مختلف از جمله پیاده روی خانوادگی، دوچرخه کوهستان، دارت، مسابقات بومی و محلی و ... برگزار می‌شود.

بصیرنیا اضافه کرد: در حوزه گردشگری با توجه به آنکه گلستان و گرگان به خوبی معرفی نشده و به لحاظ تبلیغات ضعیف عمل کرده است، اولین همایش مدیران انجمن دفاتر خدمات مسافرتی سراسر کشور را به همراه مدیران دفاتر خدمات مسافرتی خارج از کشور (عراق، عمان و قزاقستان) برگزار خواهیم کرد و مدیران تورلیدر‌های فعال دعوت شده تا بتوانند علاوه بر برگزاری تور، ظرفیت‌های گردشگری استان را به کشور‌های دیگر معرفی کنند.

او با اشاره به فعالیت چهار هزار هنرمند صنایع دستی در استان، گفت: نمایشگاه صنایع دستی گرگان و گلستان برگزار شده و با توجه به اینکه هنرمندان استان در ایام کرونا زیان دیده‌اند، این جشنواره فرصتی خواهد بود تا تولیدات خود را عرضه کنند.

بصیرنیا افزود: جشنواره گرگان‌گردی هم از دیگر برنامه‌های خواهد بود که در آن اتوبوس‌های شهری تزئین شده، مردم را به دیدن جاذبه‌های گردشگری مانند بافت تاریخی و النگدره و یا پروژه‌های شهرداری می‌برند.

او اضافه کرد: دعوت از هنرمندان مطرح کشور در کنار جشنواره موسیقی و آداب و رسوم از دیگر برنامه‌ها است و به دنبال این هستیم که این جشنواره مانند گلابگیری قمصر کاشان، ثبت ملی شود.

عضو شورای اسلامی شهر گرگان با بیان اینکه محل اجرای برنامه‌ها النگدره است، گفت: علیرغم برگزاری این جشنواره از سال‌های گذشته، این رویداد به خوبی در سطح کشور مطرح نشده لذا همایش‌هایی را در دستور کار داریم و دبیرخانه دائمی را راه اندازی خواهیم کرد.

بصیرنیا ادامه داد: از شبکه تلویزیونی سراسری و بین‌المللی هم دعوت شده تا این رویداد را معرفی کنند، زیرا هدف ما از برگزاری این جشنواره ایجاد شور و نشاط، معرفی ظرفیت‌های گردشگری و تاریخی گرگان و ظرفیت‌های حوزه مدیریت شهری به سرمایه گذاران است.

او افزود: ستاد سیاست‌گذاری و اجرایی این جشنواره ایجاد شده و دستگاه‌های مختلف از جمله میراث فرهنگی، فرهنگ و ارشاد، ورزش و جوانان و ... در آن عضو هستند.

 

دعوت از مهمانان خارجی



شهردار گرگان هم در هشتمین جلسه کمیسیون گردشگری شورای این شهر، گفت: اقلیم گلستان به ویژه شهر گرگان بسیار خاص است و باید از ظرفیت‌های آن به خوبی بهره ببریم.

محمدرضا سبطی افزود: در جشنواره پاییز هزاررنگ باید از تمامی ظرفیت‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی استفاده کنیم، زیرا فصل پاییز، سرمایه اقتصادی و اجتماعی برای شهر گرگان را به همراه دارد.

او گفت: برای این جشنواره ابتدا نیاز است یک فراخوان با محوریت معرفی شهر گرگان به جهت انتخاب شعار برای گرگان طراحی و برنامه‌ریزی شود.

سبطی افزود: همچنین با توجه به تفاهم نامه خواهرخواندگی و اینکه در پنجاهمین سالگرد برقراری روابط ایران و چین هستیم، می‌توانیم از مهمانان ویژه مانند سفیر کشور چین در این جشنواره بهره‌مند شویم.

به گفته وی، طبیعت خدادادی مانند جنگل‌های هیرکانی در فصل پاییز بسیار غنی است که این موضوع شهر گرگان را در سطح کشور و حتی بین‌المللی متمایز می‌سازد.

پاییز هزار رنگ گرگان فرصتی مناسب برای جذب گردشگر است و در صورتی که ما نتوانیم در این زمینه برندسازی و آن را در سطح کشور مطرح کنیم، شهر‌های دیگری به جشنواره رنگارنگی پاییز پرداخته و این مقوله در گرگان کمرنگ می‌شود.

منبع:مهر

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پاییز هزار رنگ النگدره ناهارخوران جشنواره پاییز هزار پاییز هزار رنگ درختان انجیلی سطح کشور جذب گردشگر فصل پاییز شهر گرگان برنامه ها جاذبه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۱۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اگر قرار باشد از بحران های اقتصادی عبور کنیم باید نو آوری و خلاقیت را در دستور کار خود قرار دهیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حجت‌الاسلام سید رمضان موسوی مقدم در نخستین همایش تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرکهای صنعتی خراسان رضوی اظهارداشت: عناصر و نیروهای ایثارگر با عناصر از خود گذشتگی، نوآوری، خلاقیت و شجاع بودن در 8 سال دفاع مقدس توفیق گسترده ای را نصیب ملت کردند و با تداوم همین روند شاهد پیشرفت ها در عرصه های دیگر از آنان هستیم.

وی افزود: عناصر خلاق و از خود گذشته ای که در حوزه های اقتصادی کشور فعالیت دارند باید شناسایی شوند، به آنها بها داد و از فعالیت اقتصادی آنها حمایت کرد بنابراین اگر قرار باشد از بحران های اقتصادی عبور کنیم باید نو آوری و خلاقیت را در دستور کار خود قرار دهیم.

حجت‌الاسلام موسوی مقدم بیان کرد: آسیب شناسی برنامه های توسعه از دهه 30 خورشیدی در ایران نشان می‌دهد، یکی از عوامل اصلی شکست طرح های توسعه در کشور پیگیری و تقلید از برنامه های اقتصادی خارجی و عدم بومی سازی اقتصاد در کشور بوده است وبه دلایلی مانند عدم توجه به معیشت مردم نیز به عنوان دیگر عوامل شناخته شده اند.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی مولفه های بومی وارد اقتصاد شد، اما لازم است همچنان مواردی مانند خلاقیت و نوآوری در اقتصاد به کار گرفته شود.

موسوی مقدم تاکیدکرد: این عناصر از خود گذشته در عرصه های اقتصادی و غیراقتصادی چون به دنبال پست و مقام و ریا نیستند دیده نمی شوند حال آنکه این افراد در صنعت و کشاورزی کشور در حال فعالیت اند.

خراسان رضوی 900 نخبه علمی، فرهنگی و کارآفرین دارد

حجت الاسلام مهدی حسن زاده نامقی، مدیر کل بنیاد شهید وامور ایثارگران خراسان رضوی نیز اظهارداشت:امیدواریم دستگاه های مرتبط با حوزه کارآفرینان شاهد و ایثارگر، زمینه فعالیت و همکاری این قشر با شرکت شهرک های صنعتی خراسان رضوی را بیش از پیش گسترش دهند.

وی خاطرنشان کرد: خراسان رضوی 900 نخبه علمی، فرهنگی و کارآفرین دارد که در حوزه های یاد شده مایه برکت هستند.

مشاور وزیر صمت و هماهنگ کننده امور ایثارگران وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز بر ورود فرهنگ فداکاری در عرصه تولید تاکید کرد و گفت: اگر در حوزه های اقتصادی موفق نبوده ایم به این دلیل است که فرهنگ ایثار و شهادت در این عرصه جاری نبوده است.

حسن ممتحن افزود: نتیجه بی توجهی به فرهنگ ایثار در اقتصاد این شد که عده ای سودجو در حوزه اقتصاد، با دریافت ارز 42 هزار ریالی اقتصاد کشور را به تاراج بردند، اقتصاد به کسانی داده شد که به جای اینکه به فکر منافع اقتصاد جمعی باشند همه چیز را فدای منافع خود کردند.

مدیرکل دفتر تشکل‌های ایثارگری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در سخنانی فعالیت در عرصه واسطه گری را پر سود تر از تولید دانست و گفت: فعالیت در فضای تولید نوعی ایثارگری است و کسانی که در عرصه تولید قدم می گذارند به نوعی قدم در راه ایثار و شهادت قدم گذاشته اند.

رحیم نریمانی بیان کرد: بنیاد شهید با همه نوع حمایت مادی و معنوی برای حمایت از حوزه تولید تلاش خواهد کرد.

وی گفت: پژوهش ها نشان می دهد در وصیت نامه شهدا به رونق تولید و خودکفایی اقتصادی کشور اشاره شده است، این یافته ها به تازگی در قالب کتابی توسط بنیاد شهید منتشر شده است.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان خراسان رضوی نیز ادامه داد: یکی از گروه هایی که وارد عرصه تولید در مجموعه شهرکهای صنعتی شده اند ایثارگران هستند، کسانی که در دوره دفاع مقدس در سنگر جهاد حضور داشتند و امروز در عرصه جبهه اقتصادی نقش موثر دارند.

جعفر فرشچی طوسی بیان کرد: مردم خراسان رضوی 17 هزار و 406 شهید، 53 هزار و 689 جانباز و سه هزار و 398 آزاده در راه اعتلای انقلاب اسلامی و حراست از تمامیت ارضی کشور تقدیم کرده اند.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان خراسان رضوی در تشریح این همایش نیز گفت: امروز برای نخستین بار از کارگران شاهد و ایثارگر و همچنین خانواده شهدا و ایثارگران کارآفرین که وارد عرصه تولید و اشتغال در شهرک های صنعتی استان شده اند، تقدیر شد.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای بیابانک برگزار شد
  • جشن ریواس در روستای راونج دلیجان برگزار شد
  • آغاز جشنواره ملی خلاقیت‌های علمی - پژوهشی لکوکاپ ایران
  • معرفی قابلیت‌های گردشگری گیلان در جشنواره بهار نارنج
  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی
  • برگزاری جشنواره‌‎ گل‌محمدی و آیین گلابگیری در قزوین و بویین‌زهرا
  • آغاز چهارمین جشنواره گل و گلاب در بوستان آب و آتش
  • برگزاری جشنواره‌‎های گل محمدی و آیین گلابگیری در قزوین
  • برگزاری جشنواره‌‎های گل محمدی و آئین گلابگیری در قزوین
  • برگزاری جشنواره‌‎ گل محمدی و آیین گلابگیری در قزوین و بویین زهرا