Web Analytics Made Easy - Statcounter

ریزگرد‌ها در آسمان استان گلستان چند سالی است که جولان می‌دهند و مسئولان برای مقابله با آن تدابیری اندیشیده اند، اما یک تصمیم عجیب می‌تواند این اثر این تدابیر را از بین ببرد؛ احداث تله کابین در ناهارخوران!

 

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * ریزگرد‌ها را پدیده‌ای جوی می‌دانند که متشکل از گردوغبار، دود و دیگر ذره‌های خشک معلق در هوا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ریزگرد‌ها آسمان را کدر می‌کنند، باعث کاهش دید می‌شوند. در روز‌هایی که آسمان شهر‌ها با ریزگرد‌ها احاطه می‌شود، نفس کشیدن در هوای آزاد برای مردم سخت می‌شود و متخصصان توصیه‌های جدی برای پرهیز از تنفس عمیق در هوای آلوده با ریزگرد‌ها مطرح می‌کنند. بیماران قلبی و تنفسی هم که اصلا اجازه خروج از خانه را ندارند تا زمانی که رنگ خاکستری از هوای شهر کنار رود و بار دیگر آسمان رخ نمایان کند.

تصور اینکه در آسمان استان گلستان هم پدیده ریزگرد مشاهده شود عجیب است. این استان در همسایگی دریای خزر و خلیج گرگان از یک سو و جنگل‌های چند میلیون ساله گلستان از سوی دیگر، قرار گرفته و بنابراین به نظر می‌رسد تمام عواملی که باعث ایجاد ریزگرد‌ها می‌شوند، نباید در این استان وجود داشته باشند. اما مدیرکل هواشناسی استان گلستان اوایل تیر امسال هشدار داد که در مناطق شرقی و شمالی این استان شاهد خیزش ریزگرد‌ها خواهیم بود!

 

ریزگردها در آسمان گلستان چه می‌کنند؟

ریزگرد‌ها چند سالی هست که میهمان ناخوانده مردم گلستان شده اند. در سال ۹۴ بود که این استان در فهرست استان‌های با منشا ریزگرد قرار گرفت. قبل از آن هم گاهی ریزگرد‌ها در آسمان گرگان و دیگر شهر‌های این استان دیده شده بود، اما منشأ اصلی آن ها، صحرای ترکمنستان بود. ریزگرد‌های ترکمنستان گاهی تا مشهد هم می‌رسید و آسمان این شهر را کدر می‌کرد. با این حال استان گلستان که قبلا سراسر جنگل و درخت بود و دریا، خود منشأ ریزگرد شده است.


در همان سال ۹۴، مدیرکل محیط زیست گلستان گفته بود که تالاب‌های گمیشان، آجی گل، آلماگل، آلاگل که بیش از ۲۰ هزار هکتار از وسعت گلستان را در اختیار داشتند، خشک شده اند. او کاهش بارندگی و استفاده غیراصولی از این تالاب‌ها را باعث خشک شدن آن‌ها اعلام کرده بود.

او همچنین گفته بود که برای مقابله با پدیده ریزگرد‌ها در گلستان قرار است کمربند سبز در حاشیه شهرها، فرودگاه و تصفیه خانه‌های این استان احداث شود. اداره کل حفاظت از محیط زیست گلستان با اداره کل حفاظت از منابع طبیعی هم تفاهمنامه امضا کرده بود تا برای بیابان زدایی، کاشت نهال صورت گیرد! سوال اینجاست که در استانی که بخش زیادی از آن را جنگل تشکیل داده، چه اتفاقی افتاده که برای بیایان زدایی، کاشت نهال تصویب می‌شود؟!

 

جنگل‌های هیرکانی در محاصره تصمیمات عجیب 

اجرای طرح کمربند سبز در سال‌های بعد از آن تاحدودی اجرا شد، اما تصمیمات عجیب و نامناسب مدیران گرگانی تمامی ندارد. از سال ۹۵ شهرداری گرگان اعلام کرد که قصد احداث تله کابین در منطقه ناهارخوران را دارد. اما آن زمان این پروژه موافقت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و شورای عالی جنگل و مرتع را نداشت. مطالعات فنی و ارزیابی محیط زیستی طرح هم انجام نشده بود و به همین دلایل اجرای آن به تعویق افتاد. اما دی سال گذشته، رئیس شورای اسلامی گرگان اعلام کرد که طرح تله کابین گرگان در شورای عالی شهرسازی و معماری به تصویب رسیده است. او البته اعلام کرد که این طرح با درنظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی و بدون آسیب به طبیعت منطقه ناهارخوران اجرا می‌شود و الزامات آن مانند پارکینگ و جاده هم درنظر گرفته شده است. با این حال، مگر می‌شود سازه‌های عظیم الجثه تله کابین در منطقه جنگلی نصب شود، اما آسیبی به آن وارد نشود؟

 

بهره‌گیری از فضای مجازی برای مقابله با تله کابین

کنشگران محیط زیستی در واکنش به احداث این تله کابین، هشتک لغو تله کابین گرگان را راه انداختند و در پلتفرم کارزار، نامه‌ای خطاب به سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی نوشتند و از مردم خواستند تا این نامه را امضا کنند.

در این نامه اعلام شده که «اجرای چنین طرح‌هایی در مناطق جنگلی شمال کشور با توجه به تراکم پوشش گیاهی و شیب اراضی، بدون قطع درخت و بدون آسیب به خاک جنگلی غیرممکن بوده و با افزایش حجم تردد و حضور جمعیت در منطقه، خود به تهدیدی جبران ناپذیر بدل خواهد شد.»

 

مجلس برای نجات ناهارخوران کاری می‌کند

فعالان محیط زیستی از رفیعی خواسته اند تا برای حفظ این منطقه از جنگل هیرکانی، طرح احداث تله کابین را بازنگری کرده و لغو آن را پیگیری کند.

رسانه شخصی رفیعی، صفحه اینستاگرام اوست. این نماینده مجلس از نیمه‌های اردیبهشت، به موضوعات مختلفی پرداخته است. با جستجوی کوتاهی در این صفحه اینستاگرامی، حرفی درباره این تله کابین دیده نشد.

الهه موسوی، فعال محیط زیستی اهل گرگان است که در صفحه اینستاگرامی خود به این موضوع پرداخته است. او گزارشی ویدئویی منتشر کرده که در آن انتقادات مهمی به احداث تله کابین در گرگان و تخریب جنگل‌های هیرکانی بیان شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

او همچنین در پستی دیگر، تصمیماتی مانند احداث این تله کابین را عامل بروز فجایعی مانند ریزگرد‌ها در گلستان عنوان کرده است.

وجود ریزگرد در گلستان آنقدر عجیب به نظر می‌رسد که پس از اطلاع از آن، احساس ناامیدی از مدیریت کشور عمیقا در وجودمان احساس کنیم. مقابله با آثار تخریبی محیط زیست، مانند پدیده ریزگردها، عزم جدی می‌خواهد. اگرچه بخشی از تصمیمات مسئولان استان گلستان به اجرا رسیده، اما احداث تله کابین می‌تواند، این تصمیمات را خنثی کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: منابع طبیعی گلستان جنگل های هیرکانی ریزگردها در گلستان احداث تله کابین استان گلستان تله کابین ریزگرد ها محیط زیستی محیط زیست جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۶۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادسرا رکن اصلی تشکیل پرونده است

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، حجت الاسلام والمسلمین حسین طهماسبی در نشست با قضات دادسرای عمومی و انقلاب یزد، اظهار داشت: شاکله پرونده در دادسرا بسته می شود و بسیار مهم است که این پرونده تا قبل از صدور قرار و ارسال به محاکم جزایی از حیث تحقیق و مدارک مورد نیاز کامل باشد.

وی تصریح کرد: دادسرا خط مقدم تشکیل پرونده و محل پر تردد ارباب رجوع دستگاه قضایی است که باید از حیث نیروی انسانی، امکانات و تجهیزات در اولویت برنامه ریزی قرار گیرد.

رئیس کل دادگستری استان یزد توجه به ابعاد و لایه های پنهان دستورات و تصمیمات قضایی را خواستار شد و بیان کرد: تصمیمات قضایی می تواند در امنیت روانی، اجتماعی، اقتصادی و ... جامعه اثر گذار باشد، که از این رو توجه و دقت به لایه های بعدی تصمیمات از سوی قضات مورد تأکید است.

حسین طهماسبی افزایش صبر و بردباری را لازمه کار قضایی دانست و گفت: بیش از دانش قضایی، حلم، بردباری، صبر و شکیبایی مقام قضایی است که می تواند مشکلات را حل، مردم را آرام و آرمش خاطر را به مراجعین ارائه دهد.

رئیس کل دادگستری استان یزد، حل مشکلات اداری و فرایندی را منوط به ارائه راهکار های اجرایی و عملیاتی عوامل دخیل در موضوع ذکر کرد و گفت: در بسیاری از مواقع در بازدیدها و بازرسی ها، مسائل و موضوعاتی به عنوان گلایه و یا مشکلات اداری و فرایندی طرح می گردد که انتظار است مدیریت مجموعه برای حل آن اقدام نماید، اما باید توجه داشت، معمولا بهترین و کاملترین راهکار حل مشکلات نیز از سوی همان عوامل دخیل می تواند ارائه گردد.

شایان ذکر است در اولین بازدید رئیس کل دادگستری استان یزد از مجموعه دادسرای عمومی و انقلاب یزد، ضمن سرکشی به چند شعبه، یک جلسه نیز با تمام قضات دادسرا با حضور دادستان و معاون قضایی رئیس کل منعقد شد.

دیگر خبرها

  • ۱۰ مصدو بر اثر برخورد ۲ سواری در جاده جنگل گلستان
  • گریه تلخ پیرمرد پس از نابودی زندگی‌اش در آتش سوزی امامزاده ابراهیم
  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان
  • دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد
  • پس از پراید وانت نوبت به بی‌ام‌و وانت رسید!
  • احداث پد بالگرد اورژانس در جاده‌های قم
  • نسخه‌پیچی و ممنوعیت‌های عجیب به سبک دهه ۶۰ در مدارس دخترانه | دانش‌آموزان را لجباز نکنید!
  • گرگان گران اداره می‌شود/ ناتوانی در جذب سرمایه گذار برای توسعه
  • پس از پراید وانت نوبت به بی‌ام‌و وانت رسید!/ عکس
  • دادسرا رکن اصلی تشکیل پرونده است