Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، روابط عمومی شهرداری گرگان در خصوص پروژه تله‌کابین گرگان با ارسال توضیح رسمی به دفتر خبرگزاری فارس استان گلستان نسبت به ابهامات ایجاد در خصوص پروژه تله کابین گرگان در فضای مجازی و رسانه‌ها واکنش نشان داد که به شرح ذیل است:

با توجه به درخواست‌های مردمی در طول پنج دهه گذشته در باب احداث تله کابین در شهر گرگان و پیگیری‌های مکرر در این سال‌ها، شهرداری گرگان با رویکرد توسعه پایدار گردشگری و با تاکید بر رعایت کامل ملاحظات زیست محیطی، طراحی این مجموعه را با استفاده از مشاوران خبره و دانشگاهی که سابقه کارهای متعدد و مشابه در سطح ملی داشتند، آغاز و موفق شد تمام مجوزهای لازم را از سازمان‌های تخصصی ذیربط اخذ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم‌ترین مجوزها عبارتند از:

1. موافقت کمیته فنی اداره کل منابع طبیعی استان گلستان

2. موافقت و تصویب پروژه در شورای عالی جنگل

3. اخذ مجوز از اداره کل محیط زیست استان گلستان

4. تصویب پروژه در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان

۵. تصویب پروژه در شورای عالی معماری و شهرسازی در تاریخ ۱۵/۱۰/۱۳۹۹

 

این پروژه در قالب طرح پارک جنگلی ناهارخوران به مساحت ۶۰۲ هکتار جانمایی شده و دارای مطالعات مختلف از جمله: اقتصادی، فنی، اجتماعی، ترافیکی و زیست محیطی است و هرکدام از جنبه‌های مختلف توسط مشاورین در بخش‌های مربوطه مطالعه و مورد بررسی قرار گرفته است.

اخیرا در برخی از محافل و فضاهای مجازی نکاتی در مورد پروژه تله کابین مطرح شده است که عموما نادرست بوده و موجب انحراف افکار عمومی شده است؛ متعاقبا در ادامه به برخی از مهم‌ترین مسائل مذکور اشاره می‌شود.

1: گفته می‌شود قطع هزاران درخت در محل احداث تله کابین اتفاق خواهد افتاد:

موضوع قطع هزاران درخت به هیچ عنوان واقعیت نداشته است و تمام طراحی‌ها براساس کمترین آسیب وبا رعایت ملاحظات زیست محیطی صورت گرفته است و به تایید اداره کل منابع طبیعی و شورای عالی جنگل و دیگر مراجع مرتبط رسیده است.

2: گفته می‌شود جاده جنگلی موجود برای عبور و مرور تعریض و عرض آن دو برابر خواهد شد:

این موضوع به هیچ عنوان در طرح نبوده و صحت ندارد و چنین مساله‌ای مطرح نیست، بدیهی است رعایت کامل ملاحظات زیست محیطی در اجرا هم دیده می‌شود.

3: گفته می‌شود پروژه تله کابین باعث حضور مردم در جنگل خواهد شد و به محیط زیست آسیب می‌رسد:

اولا، مجموعه پارک ۶۰۲ هکتاری ناهارخوران براساس سیاست‌های سازمان جنگل‌ها برای حضور و تفرج مردم البته به صورت مدیریت شده در نظر گرفته شده است و الا جداسازی ۶۰۲ هکتار از مجموع جنگل تحت عنوان پارک بی‌معنا خواهد بود .

ثانیا در حال حاضر هم در فضای مبدا و هم در فضای مقصد و مسیر پروژه تله کابین، اکثرا مردم، کوهنوردان و گردشگران حضور دارند.

ثالثا، از جهت رعایت عدالت، برای کسانی که به هر دلیل امکان پیاده‌روی و رفتن به چنین مناطقی را ندارند، فرصت خوبی برای حضور در دل طبیعت فراهم می‌کند، مانند سالمندان، کودکان، بیماران و...

4: گفته می‌شود چندین هکتار از جنگل‌های ناهارخوران به واسطه ساخت و سازهای مرتبط با تله کابین از بین خواهد رفت.

موضوع مطرح شده کاملا نادرست است مطابق با طرح مصوب، کل سطحی که برای ایستگاه مبدا، مقصد و دکل‌های اشغال خواهد شد ۲ هزار و ۳۶۷ متر مربع است (از مجموع ۶۰۲ هکتار) و شامل: ایستگاه مقصد ۵۹۶ متر مربع، ایستگاه میانی ۲۵۸ متر مربع، ایستگاه مبداء ۹۶۹ متر مربع و ۱۷ دکل که برای هرکدام ۳۲ متر مربع فضا اشغال می‌شود.

5: گفته می‌شود این پروژه باعث افزایش شدید ترافیک در منطقه ناهارخوران می‌شود.

این گزاره هم نادرست است اولا بر مبنای مطالعات ترافیکی، ساعات کار تله کابین در روز برنامه ریزی شده است (چهار ساعت صبح و  چهار ساعت عصر) و پیک ترافیک ناهارخوران در ساعات پایانی عصر (غروب) و شب است و ساعات استفاده از تله کابین و آغاز ترافیک ناهارخوران همپوشانی باهم ندارند. ثانیا با اجرای پروژه شهربازی مدرن، بازار موزه هفت شهر و پروژه تفریحی ویستالوتوس، پارک گردشگری میدان بسیج و پروژه احیای بافت تاریخی تا چندسال دیگر منطقه ناهارخوران از یگانه مقصد گردشگری خارج شده و مردم در روزهای تعطیل در بخش‌های مختلف شهر حضور می‌یابند لذا با قاطعیت و بر مبنای مطالعات ترافیکی می‌توان گفت که پروژه تله کابین سبب افزایش مشکلات ترافیکی در منطقه ناهارخوران نمی‌شود.

6: گفته می‌شود تله کابین می‌بایست در منطقه هزارپیچ احداث شود.  

با توجه به ارتفاع کم تپه‌های هزارپیچ هیچ جذابیتی در این منطقه فراهم نیست و مهم‌تر اینکه اغلب زمین‌های دامنه تپه هزارپیچ در مالکیت اشخاص حقیقی است و امکان گذر تله کابین از بالای زمین های شخصی به لحاظ حقوقی وجود ندارد، لذا به هیچ وجه احداث تله کابین در منطقه هزارپیچ امکان‌پذیر نخواهد بود چراکه عبور تله کابین لزوما از مسیری باید باشد که مالکیت عمومی دارد.

7: گفته می‌شود برای پروژه تله کابین فضایی برای پارکینگ وجود ندارد.  

در طراحی پروژه تله کابین به تعداد 500 پارکینگ پیش‌بینی شده و اجرا خواهد شد و قطعا با توجه به ظرفیت پذیرش، مشکلی به لحاظ تامین پارکینگ وجود نخواهد داشت.

8: گفته می‌شود احداث پروژه تله کابین به جنگل‌های هیرکانی ثبت شده در یونسکو آسیب می‌زند.

برابر اعلام وزارت گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور این پروژه در خارج از محدوده ثبت شده جنگل‌های هیرکانی توسط یونسکو، احداث می‌شود.

در پایان ذکر چند نکته مهم لازم است:

۱-برابر مطالعات انجام شده در سال ۱۳۹۷، توسط «موسسه پژوهشی محققان رهگشا» که این موسسه سابقه اجرای طرح‌های ملی و استانی در زمینه افکارسنجی از جمله ارزیابی عملکرد دولت یازدهم در استان گلستان را در سابقه خود دارد، ۸۶ درصد از مردم معتقد هستند تله کابین نقش مهمی در توسعه شهر گرگان خواهد داشت، همچنین بیش از ۸۰ درصد مردم معتقدند احداث تله کابین سبب افزایش اشتغال و بهبود وضعیت اقتصادی خواهد شد و همچنین ۷۸ درصد تاکید داشتند که احداث تله کابین با در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی، نقشی در تخریب محیط زیست نخواهد داشت.

۲- تنها در سال ۱۳۹۹، شهرداری گرگان ۵ هزار اصله درخت در جنگل‌های اطراف شهر گرگان و ۱۵ هزار اصله در داخل شهر گرگان غرس کرده است که نشان از اهمیت محیط زیست برای مدیریت شهری گرگان دارد.

۳- در حال حاضر سالانه میلیاردها تومان از بودجه مدیریت شهری صرف حفاظت از محیط زیست و نگهداری از پارک‌های جنگلی النگدره و ناهارخوران می‌شود، بدون اینکه ریالی درآمد برای شهرداری گرگان داشته باشد.

۴-شهرداری گرگان در راستای برنامه‌های توسعه‌محور، تنها درخواست مردم شهر گرگان را اجابت و آن‌را از متولیان امر درخواست کرده است. در همین راستا متولیان هم براساس مطالعات انجام شده توسط مشاورین ذیصلاح که همگی از اساتید دانشگاه و افراد صاحبنظر هستند، موضوع را بررسی و مجوزهای لازم را صادر کرده‌اند؛ لذا شهرداری گرگان به استناد قوانین جاری کشور این پروژه را تاکنون پیش برده و اجرا خواهد کرد.

۵- شهرداری گرگان ضمن تشکر از تمام علاقه‌مندان به محیط زیست، اعلام می‌دارد که اجرای پروژه‌ها در شهر گرگان با رویکرد توسعه پایدار بوده و صرفا جنبه‌های اقتصادی پروژه مذکور، مورد توجه قرار نگرفته است، به نحوی که در طرح تله کابین گرگان به نسبت طرح‌های مشابه در کشور هزینه‌های ساخت به دلیل رعایت ملاحظات زیست محیطی افزایش یافته و توجیه اقتصادی طرح در سطح حداقلی دیده شده است.

ضمنا لازم است از تمام نهادها و ادارات، اشخاص حقیقی و حقوقی که در سال‌های گذشته پیگیر موضوع احداث پروژه تله کابین بوده و در تصویب آن همراهی و مساعدت کردند تشکر و قدردانی می‌کنیم. همچنین از آیت‌الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان،  دکتر حق‌شناس استاندار، از سنگدوینی و منتظری نمایندگان مردم شریف گرگان و آق‌قلا در مجلس شورای اسلامی،  غراوی معاون سابق عمرانی استانداری گلستان ، مدیران کل منابع طبیعی استان ، محیط زیست، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همچنین راه و شهرسازی استان گلستان تقدیر و قدردانی می‌شود. ان‌شاالله و به لطف ایزد منان به زودی شاهد احداث پروژه تله کابین با محوریت توسعه پایدار باشیم تا در کمترین زمان گرگان را از معبر به مقصد گردشگری تبدیل کنیم.

شایان ذکر است این شهرداری آمادگی دارد پاسخگوی پرسش‌های کارشناسان، صاحبنظران و دوستداران محیط زیست در خصوص اجرای پروژه تله کابین گرگان باشد.

انتهای پیام/۲۳۰۷/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: گرگان توسعه پایدار گردشگری استان گلستان تله کابین گرگان شهرداری گرگان ملاحظات زیست محیطی احداث تله کابین تله کابین گرگان پروژه تله کابین شهرداری گرگان استان گلستان گفته می شود محیط زیست شهر گرگان متر مربع خواهد شد جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۴۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی

هوش مصنوعی مولد نگاه نوآوران و کارآفرینان را به خود جلب کرده است و آنها به‌خوبی می‌دانند که چنین فناوری می‌تواند چه تغییرات شگفتی در جهان کنونی خلق کند. بااین‌حال، در پشت‌صحنه چنین تکنولوژی، چالش‌های مهمی نهفته است که می‌توانند تهدیدی برای پیشرفت آن باشد و منجر به ایجاد بحران‌های جهانی انرژی شود. با حضور هرچه بیشتر هوش مصنوعی در تاروپود صنایع مختلف، نگرانی‌ها در مورد به‌کارگیری بی‌رویه انرژی توسط هوش مصنوعی و عدم پایداری آن افزایش یافته و کارشناسان رویکرد‌های متفاوتی برای حل این معضل پیشنهاد می‌دهند.

دیتاسنتر‌های (Data centers) توسعه‌یافته توسط غول‌های فناوری مانند آلفابت، مایکروسافت و آمازون که به‌منظور ارائه خدمات ابری استفاده می‌شوند، تنها حدوداً ۱ الی ۲ درصد از مصرف انرژی جهانی را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین این شرکت‌ها هم‌زمان با افزایش میزان کارکرد سیستم‌ها، بهره‌وری انرژی را در این مراکز بهبود بخشیده‌اند و با سرمایه‌گذاری عظیم در بحث انرژی‌های پاک، اثرات زیست‌محیطی دستگاه‌های خود را کاهش داده‌اند. البته لازم به ذکر است که تلاش‌های این شرکت‌ها برای تقویت سیستم‌ها و بهره‌وری مفید انرژی همچنان ادامه دارد. 

هوش مصنوعی

بااین‌حال، ظهور هوش مصنوعی مولد چالش‌های جدیدی را ایجاد کرده است. برای مثال، پردازشگر‌های گرافیکی (GPU) در ChatGPT، انرژی زیادی را مصرف می‌کنند و طبق گفته «کریستوفر ولیس» از کمپانی Equinix (شرکت اجاره‌دهنده دیتاسنتر)، یک سرور استاندارد با مقیاس بالا، پیش از حضور هوش مصنوعی حدود ۱۰ الی ۱۵ کیلووات انرژی مصرف می‌کرد، درحالی‌که این رقم با حضور هوش مصنوعی به ۴۰ الی ۶۰ کیلووات در هر رَک (rack) افزایش می‌یابد؛ البته مصرف بالای انرژی محدود به محاسبات دستگاه‌ها نیست و سیستم‌های خنک‌کننده نیز برای رک‌های GPU‌ها به انرژی قابل‌توجهی نیازمندند. همچنین استفاده از مدل‌های زبانی مانند GPT-۴ در زمینه‌های گوناگون، از تحقیقات گرفته تا فعالیت‌های خلاقانه تولید محتوا، می‌توانند به افزایش بیشتر فشار در شبکه منجر شوند. (به عنوان مثال، یک سرچ ساده در ChatGPT می‌تواند ۱۰ برابر بیشتر از جستجو در گوگل انرژی مصرف کند.)

آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید میزان مصرف انرژی دیتاسنتر‌ها تا سال ۲۰۲۶ ممکن است به ۲ برابر میزان دو سال پیش افزایش یابد و انتظار می‌رود که طی این بازه زمانی، این دستگاه‌ها یک‌سوم مصرف انرژی ایالات‌متحده را به خود اختصاص دهند. همچنین «رنه هاس»، مدیر اجرایی آرم (Arm)، طی گفتگو با وال استریت ژورنال بیان کرد که تا پایان دهه فعلی میلادی، دیتاسنتر‌های هوش مصنوعی می‌توانند تا ۲۵ درصد کل برق آمریکا را به خود اختصاص دهند؛ البته وی درحالی این ادعا را مطرح کرده که مصرف فعلی این سیستم‌ها حدود ۴ درصد یا کمتر است. 

پیچیدگی‌های مصرف انرژی در آمریکا 

ظهور هوش مصنوعی مولد هم‌زمان با ایجاد فرصت‌های اقتصادی متعدد، مصرف انرژی بالایی را هم می‌طلبد؛ درحالی‌که کاربران و سرمایه‌داران رؤیای استفاده حداقلی انرژی را در سر دارند. این تفکر در سایر بخش‌ها نیز قابل مشاهده است. برای مثال، بسیاری از مشتریان می‌خواهند انرژی خودروهایشان زیرو کربن (بدون کربن) باشد و منابع دیگری را برای انرژی دستگا‌ه‌هایشان جستجو می‌کنند. 

از طرفی، گسترش شبکه‌ها دیگر چالش پیش‌روی کمپانی‌هاست. علی‌رغم حمایت کاخ سفید، ساخت سریع ظرفیت‌های تجدیدپذیر جدید برای شرکت‌ها آسان نیست و آنها از مشکلات متعددی در زنجیره تأمین رنج می‌برند. طبق برخی محاسبات، تحویل ترانسفورماتور‌ها سه سال طول می‌کشد و همین‌طور افزایش هزینه پروژه‌های بادی و خورشیدی، تأمین مالی آنها را دشوار ساخته است.

چه باید کرد؟ 

شکی نیست که ادامه وضعیت فعلی، بحران‌های زیست‌محیطی و انرژی متعددی را رقم خواهد زد؛ درنتیجه صنعت حال‌حاضر به راه‌کار‌های نوآورانه و خلاق نیاز دارد. یکی از رویکرد‌های احتمالی، بهبود بهره‌وری پردازشگر‌های گرافیکی است. درحال‌حاضر انویدیا به‌عنوان تأمین‌کننده عمده قطعات در این زمینه، ادعا کرده که بهره‌وری لازم را در جدیدترین سرور‌های هوش‌مصنوعی خود اعمال کرده است و این روند را ادامه می‌دهد. بااین‌حال، ساخت تراشه‌های کارآمدتر می‌تواند به افزایش مصرف انرژی ختم شود و دوباره مشکل ایجاد کند. 

«آرون دنمن» از شرکت Bain، پیشنهاد می‌کند که مدعیان حوزه فناوری از منابع مالی خود برای کمک به شرکت‌های حوزه برق جهت رفع محدودیت‌های این شبکه خرج کنند. او با اشاره به افزایش تقاضا برای مصرف انرژی در زمان‌های اوج مصرف، از الزام بهره‌مندی از نیروگاه‌های پشتیبان آماده گفت. بااین‌حال، این نیروگاه‌ها احتمالاً با گاز طبیعی کار می‌کنند که با اهداف زیست‌محیطی شرکت‌های بزرگ در تضاد است.

کمبود احتمالی انرژی‌های تجدیدپذیر هزینه‌هایی را به‌همراه خواهد داشت. علی‌رغم عدم آشنایی با نحوه درآمدزایی از هوش مصنوعی، مردم می‌دانند که حضور پردازشگر‌های گرافیکی سدی بزرگ در بهره‌وری انرژی محسوب می‌شوند. اگر هزینه‌های انرژی افزایش یابد، توسعه هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین نیز با اختلال روبه‌رو خواهد شد. از طرفی دیگر، «سم آلتمن» و همکارانش در OpenAI، به‌کارگیری شکافت هسته‌ای را به‌عنوان یکی از راه‌های تأمین انرژی مصرفی سیستم‌های هوش مصنوعی در سر دارند. بااین‌حال، باید منتظر ماند و دید که مسیر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر چگونه پیش خواهد رفت و آینده هوش مصنوعی مولد به‌عنوان یک فناوری کاربردی چگونه خواهد بود.

منبع: دیجیاتو

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • اولویت اصلی شهرداری رفسنجان تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است/ ۲۰ پروژه شهری در مراحل پایانی
  • ۲ گروه صیادی و شکارچی غیرمجاز در پلدختر دستگیر شدند
  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد
  • بررسی عوارض زیست محیطی معدن مس دره زرشک به کجا رسید؟
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • پس از پراید وانت نوبت به بی‌ام‌و وانت رسید!
  • گرگان گران اداره می‌شود/ ناتوانی در جذب سرمایه گذار برای توسعه
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است
  • احترام به HSE رویکرد احترام به کارکنان و شهروندان است/هدف برنامه ۱۴۱۰ مباحث زیست‌محیطی است